Advocaten voor Ondernemingsrecht

Advocaten voor Ondernemingsrecht
December 17, 2018 inyourface

Wat kan een advocaat voor jouw onderneming betekenen?

Als ondernemer zullen er een heleboel verschillende zaken op jouw pad komen. De logistiek, het personeelsbeleid, het werven van nieuwe klanten en de administratie. Ondernemen is daarnaast risico’s durven nemen, kansen zien en deze benutten. Je hebt dus kort gezegd weinig tijd over om je te kunnen focussen op zaken die niet direct het hart van jouw onderneming raken.

Voor veel ondernemers val de ‘’juridische rompslomp’’ hier ook onder. Een goede arbeidsrecht- of ondernemingsrecht advocaat kan je de zorgen wegnemen bij het oplossen of zelfs voorkomen van juridische problemen. Vaak gaat het om specialistisch werk waarvan je je het liefst afzijdig houdt of het fijne ervan niet weet. Voor de risico’s die je als ondernemer loopt kunnen deze juridische zaken echter allesbepalend zijn. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld het afdekken van de aansprakelijkheid, zorgen dat de arbeidsovereenkomsten up-to-date zijn of het kiezen van de juiste rechtsvorm.

Maar hoe vind je nu de geschikte advocaat en wat doet deze advocaat nu precies?

 

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

De ondernemingsrecht advocaat kan je met allerlei zaken helpen die met jouw onderneming te maken hebben. Het ondernemerschap is natuurlijk niet zonder risico’s. Je kunt te maken krijgen met personeel, aansprakelijkheden, samenwerkingsverbanden en overheidsinstanties. Een advocaat gespecialiseerd in het ondernemingsrecht kan je bijvoorbeeld helpen door:

 • Het voeren van onderhandelingen.
 • De juridische structuur van uw onderneming vorm te geven (bijv.: rechtsvorm)
 • Jou bij te staan in geschillen met klanten of leveranciers, maar ook tussen aandeelhouders en vennoten.
 • Alle andere juridische zaken waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen.
 • Het begeleiden van een fusie, overname of reorganisatie.
 • Afspraken juridisch vast te leggen (bijv.: algemene voorwaarden)

Wat doet een arbeidsrecht advocaat?

De arbeidsrecht advocaat kan jou helpen met zaken die te maken hebben met de relatie tussen werkgever en werknemer. Enerzijds beschermt het arbeidsrecht de werknemer, door bijvoorbeeld het wettelijk minimumloon en het feit dat werknemers niet zomaar ontslagen kunnen worden. Anderzijds is het arbeidsrecht er ook voor de werkgever. Dit komt tot uitdrukking wanneer de ex-werknemer bijvoorbeeld een concurrentiebeding overtreedt of wanneer hij onvoldoende functioneert op de werkvloer.

Er worden voortdurend wijzigingen toegebracht aan het arbeidsrecht. Dit betreft naast de veranderingen in de jurisprudentie ook de arbeidsrechtelijke wetgeving. Een arbeidsrecht advocaat helpt je onder andere bij:

 • Het opstellen van Arbeidsovereenkomsten
 • Ontslag (op staande voet)
 • UWV-procedures
 • Het opstellen of beoordelen van Vaststellingsovereenkomsten.
 • Hulp en advisering bij Arbeidsgeschillen
 • Ontslagvergoedingen en Transitievergoedingen

 

Hoe vind je de juiste advocaat?

Het vinden van de juiste advocaat is niet altijd even gemakkelijk. Welke advocaat is gespecialiseerd maar bovenal, is hij ook goed in wat hij doet? Misschien nog wel belangrijker; wat kan het u kosten?

 

Natuurlijk kun je eindeloos rondbellen en het internet afstruinen, maar je kunt ook gewoon de advocaat naar jou toe laten komen! Via Lawspot.nl plaats je anoniem jouw zaak in een beveiligde omgeving. Gekwalificeerde advocaten, die aan dit platform gekoppeld zijn, lezen jouw zaak en doen op basis hiervan een persoonlijk voorstel.

 

Vind je één van deze advocaten interessant? Dan maak je een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. In de plaats van kostbare tijd verliezen aan het zelf zoeken van een advocaat, vindt de advocaat jou! Wel zo makkelijk en lekker snel. Zo kun je je richten op wat je het liefste doet: succesvol ondernemen.

Top